RULO GOFRETLİ PASTA


Pastamı Chaplin Cafe'nin hazırladığı YE# 50 -ÖNCE GÖZE SONRA DAMAĞA etkinliğine gönderiyor, arkadaşıma kolaylıklar diliyorum..

Pastamı yaparken hazır malzemeler kullandım bu kez.. Genelde pandispanyasını kendim pişirir, kremasını kendim hazırlarım, bu kez işin kolayına kaçtım.. Ama lezzeti çoook güzel oldu.. Pastanın etrafını rulo gofretle kaplama fikri, daha önce bir kaç blogda gördüğümden beri aklımdaydı. Yalnız benim aldığım rulo gofretler yetmedi pastama, ben de eşimi arayıp 2 paket daha almasını istedim. Akşam paketleri açtığımda gördüm ki, gofretlerimizin boyları farklı. Benim aldıklarım daha uzun olduğu için pastamın boyuna onlara göre ayarlamıştım, bu yüzden bu gofretler biraz kısa kaldı.. Ama söylediğim gibi tadını çok beğendik..


Malzemeler:

2 tane iki katlı hazır pastaban
200 gram krema
200 gram bitter çikolata
2 paket krem şanti
1 bardak süt
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıcak su
1 paket nescafe
muz
Çok az gıda boyası

Yapılışı:

200 gram kremayı bir kapta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ocağın altını kapatın. Küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 1 bardak sıcak suyla kahveyi hazırlayın. 1 su bardağı soğuk sütle krem şantinizin 1 paketini çırpın. Pastabanızın ilk patını ayarlanabilir çemberinizin içine yerleştirin. Hazırladığınız kahveyi bir fırça yardımıyla pastabana sürerek ıslatın. Üzerine soğumuş olan ganajınızdan sürün. Onun üzerine krem şantiyi sürün ve muz dilimleri yerleştirin. Sırasıyla diğer patları de çembere yerleştirip aynı işlemleri uygulayın. Üst kaplaması için, daha hafif olması için, kalan 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı su ile hazırlayın ve krema sıkma pompası ile süsleyin. (İsterseniz çok az gıda boyası kullanarak üst süslemeyi renklendirebilirsiniz.) Çemberi çıkarıp pastanızın kenarlarına rulo gofretleri yerleştirin..

Afiyet olsun..

8 yorum:

zehratrk dedi ki...
30 Ekim 2009 11:28

bu gofretli pastadan bide ben deniycem ne zamnadır aklımda ama iyice yapasım geldi şimdi:))) ellerinize sağlık sevgiyle kalın

yasemincelezzetler dedi ki...
30 Ekim 2009 14:05

Teşekkür ederim zehratrk..

Unknown dedi ki...
30 Ekim 2009 14:51

Yasemincim harika olmuş pastan gerçekten elleri
ne sağlık sevgiler...

leyya dedi ki...
30 Ekim 2009 14:55

pasta enfes görünüyor canım.brioche sonucunu merakla bekliyorum:)

Ilker Erdem dedi ki...
30 Ekim 2009 17:36

Merhaba, gercektende cok guzel bir goruntu. Tabiiki lezzetide oyledir. Sevgiler

Alime dedi ki...
31 Ekim 2009 22:50

yasemin çook güzel görünüyor.Muhteşem olmuş ellerine sağlık..artık görüştüğümüzde yaparsın biz de tadına bakarız..

Annem de çok beğendi bu arada.:)

yasemincelezzetler dedi ki...
1 Kasım 2009 14:28

sevgili derya, leyya, ilker erdem ve alime yorumlarınız için teşekkürler..Alime yapmam mı hiç, siz gelin yeter ki, anneme de çok selamlar..

Adsız dedi ki...
6 Kasım 2009 17:12

emegine saglik canim
gercektende cok sIK bir pasta olmus
afiyetle...

www.yenitadlar.blocgu.com

Yorum Gönder