Ekmek yapma makinemi ilk aldığımda sürekli ekmek yapıyordum, bir süre sonra ise sadece hamur mayalama fonksiyonunu kullanmaya başladım. Şimdi tekrar ekmek yapmaya başlamayı ümit ediyorum, aslında toplam 10 dakikamı alıyor malzemeleri hazırlayıp, makineyi çalıştırmak.. Neden bu kadar çok ara verdim bilmiyorum.. Umarım bundan sonra sık sık katkısız, yumuşacık, mis gibi kokan ekmekler yayınlarım..
Tarif, makinemin tarif kitapçığına ait, ismi ise şeker yerine pekmez kullanıldığı ve yağ içermediği için kolesterolsüz..
Kullandığım ölçü kapları yine makinenin kendi kapları..
Benim kullandığım ölçü kaplarına göre:
1 cup= 200 ml lik bardak
1 tsp= 1 tatlı kaşığı (silme)
1 tbsp= 1 yemek kaşığı (silme)
Malzemeler:
1, 1/8 cup/bardak ılık su (ben su+süt kullandım)
2 tsp (tatlı kaşığı) tuz
2 tbsp (yemek kaşığı) pekmez
1 tbsp (yemek kaşığı) kekik
3 cup/bardak un
2 tsp (tatlı kaşığı) maya
Yapılışı:
Makinenizin haznesine su, tuz, pekmez ve kekiği koyun. 2 bardak unu eleyerek (sanırım elemezseniz de çok farketmiyor, ama ben yine de eliyorum) ilave edin, sonra mayayı unun üzerine dökün ve kalan 1 bardak unu da eleyin. Ekmek yapma programını çalıştırın ve 3 saat sonra sıcacık ekmeğiniz hazır..
Afiyet olsun..
1 yorum:
Canım ikimizdede ekmek var:))ellerine sağlık harika görünüyor öptüm...
Yorum Gönder