Malzemeler:
Tart hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 çay bardağı un
Dolgusu için:
1 kutu krema
160 gram bitter çikolata
300 gram kadar kestane şekeri (süzülmüş)
Üzeri için:
Ceviz
Kestane şekeri
Çekilmiş fındık
Yapılışı:
İlk olarak bitter ganajı hazırlayın ki tartınız pişip soğuyana kadar o da kıvamını bulsun. Bunun için kremayı ocağın üzerine alın, kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp çikolatayı küçük parçalar halinde kremaya ekleyin, homojen bir görüntü elde edene kadar karıştırıp, kullanacağınız zamana kadar bir kenara alın.
Tart hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpıp süt ve sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kısa bir süre daha çırpıp kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Çok az karıştırın ve hamuru yağladığınız tart kalıbınıza dökün. (ortası yüksek, kenarları çukur olan ) 170 derecede ısıttığınız fırınınızda 15 - 20 dakika kadar pişirin. Tartınız soğurken süzdüğünüz kestane şekerlerini rondoda çekin. Tartınız soğuduğunda, orta kısmına çektiğiniz kestane şekerlerini döşeyin ve üzerine kıvamını bulmuş, akışkanlığı azalmış olan ganajınızı dökün. Bir süre bu şekilde bekletin ve ganaj biraz daha koyulaşsın. Sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben bütün kestane şekeri, ceviz ve çekilmiş fındık kullandım.
Afiyet olsun..
7 yorum:
Canım işte bu tam benlik bir tart ellerine sağlık.Kestaneye asla dayanamam afiyetle yiyin öpü
yorum...
Çok teşekkür ederim derya..
Sunum o kadar güzel ki. Harika görünüyor tart.
Sevgiler.
tartın her şeklini severim
seninkide nefis görünüyor ellerine sağlık mutlu haftalar cn
Süper olmuş... Bir dilimcik olsa da yesem... Ellerine sağlık sevgiler...
Nefis bir tart yapmışsınız. Renkler ve süslemesi o kadar güzel görünüyor ki. Ellerinize sağlık Yasemin.
Taze Nane, sarı mutfak-hande, sicakpaylasimlar ve misketlimonu yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
Yorum Gönder