Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Çorbası İçin:
1 adet tavuk but
1 adet tavuk göğüs
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı:
Un , tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük küçük parçalar kopartın.
Tezgah veya masanın üzerinde elinizle yuvarlayarak uzun ince hamur parçaları elde edin. Ya da herhangi bir zemin üzerine koymadan iki eliniz arasında yuvarlayarak da aynı şekli verebilirsiniz.
Hamurları yuvarlarken ellerinizi hafif ıslatırsanız daha kolay yapabilirsiniz. (Ben asla bu kadar uzatamam herhalde. Bu uzuuuuun hamur Merve' nin marifetli ellerinden çıkma )
Bu uzattığınız hamur parçalarını ( birbirine yapışmaması için )unlu bir tepsiye koyun. Tüm hamuru bu şekli vererek bitirin.
Tepsiden aldığınız hamurları bir kesme tahtasının üzerine koyup küçük küçük kesin.
Çorbası için tavukları haşlayın. Bir tencereye haşlanan tavukların suyunu koyup ,üzerine ( yarı yarıya) su ekleyin. Bir kaşık salça ve tuz ilave edin. Su kaynayınca, fazla unu gitsin diye kestiğiniz hamurları / makarnaları elekten geçirip suya atın. Haşlanmış nohutları da ekleyip koyu kıvamlı bir çorba şeklinde pişirin. ( Makarnalar suyun dibine çökmeye başlayınca piştiği anlaşılır.)
Çorbayı servis tabağına alın , üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin. ( İsterseniz haşlanan tavukları tavada hafifçe kızartıp çorbaya ilave edebilirsiniz. )
Afiyet olsun..
3 yorum:
matrak bir corba bu yapilisi gibi adi da eglenceli :)
Ben bu kadar uğraşamazdım.Ama yaparsanız içerim:)
Haklısın beste bonnard yapılışı da eğlenceli, ama ortam kalabalık olursa :)
Kitchen Sweet Kitchen ne demek, tabi yaparım:)
Yorum Gönder