Tarifin orjinaline buradan bakabilirsiniz. Gerçekten çok lezizler..
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti için:
3 çay bardağı su
2.5 çay bardağı şeker
Üzeri için:
Toz antep fıstığı
Yapılışı:
İlk olarak su ve şekeri kaynatarak yoğun bir şerbet hazırlayın ve soğumaya bırakın. (Orjinal tarifte şeker 3 çay bardağı kullanılmıştı ama ben 2.5 bardak kullandım ve sonuçtan memnun kaldım.Siz kendi zevkinize göre şeker miktarını değiştirebilirsiniz. ) Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun.
Hamuru için tüm malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur hazırlayın ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuk şerbetin içine koyarak her iki tarafını hızlıca ıslatın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun..
2 yorum:
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor,antep fistigida yakismis,ben hindistan cevizi kullaniyordum bu kurabiyeye birde antep fistikli deneyim.Hayirli iftarlar
teşekkür ederim. ben de hindistan cevizlisini deneyeyim tekrar yaptığımda.. hayırlı iftarlar..
Yorum Gönder