Ve yine bir Gülşen Teyze klasiği olan müthiş lezzetli çiğ börekler..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi:
300 gr kıyma
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 büyük soğan
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Domates,biber,soğan,maydanoz ve sarımsağı robotta çekiln. Kıyma,tuz,kırmızı biber ve karabiberi de ekleyerek iç malzemesini hazırlayın.
Yoğurt ,un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararark bezeler hazırlayın.
Bu bezeleri oklavayla küçük küçük açın.
2 yemek kaşığı iç malzemesi koyup hamuru kapatın ve kızgın yağda kızartın.
Tavsiye:
Hamur artarsa kalan bezeler açılarak hamurun içine 1 yemek kaşığı toz şeker konulup kapatılarak da kızartılabilir. Harika bir tatlı olur ki Gökhan abi bayılarak yer :)
Afiyet olsun..
3 yorum:
ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR CANIM ...ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK...SEVGİLERİMLE
Teşekkür ederim Didem..
Tarifleriniz icin cok tesekkurler fakat bir duzeltme yapmak gerekiyor Cig Borek Tatar boregidir. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C4%9F_b%C3%B6rek
Yorum Gönder