GÜL BÖREĞİ


Bu lezzetli börekler küçük halamın ( 5 halamın en küçüğü ) lezzetli elleriyle hazırlandılar. O her ne kadar inkar etse de yaptığı her şey süpperr oluyor. Afyon'da teyzemlerde hep birlikte oturup muhabbet ediyorken 'hadi yarın da bana gelin ' demesiyle kendisini yormayacağına dair sözler alındı. O akşam misafirleri olmasına rağmen ertesi gün gittiğimizde o kadar çok çeşit hazırlamıştı ki, hangisini yiyeceğime karar bile veremedim. Malesef hepsinin fotoğrafını çekemedim. Elimde bir de yaptığı yumuşacık poğaçaların fotoğrafı var, o kadar:( Kocaman teşekkürlerimi gönderiyorum buradan:))


Malzemeler:


5 yufka

2 yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı yoğurt

1 fincan maden suyu


İç malzemesi: Beyaz peynir ve maydanoz


Yapılışı:


Yumurtalar,süt, yağ ,yoğurt ve maden suyunu karıştırın. Yufkalardan bir tanesini açın ve hazırladığınız karışımdan bolca sürdükten sonra yufkay dörde kesin. Her bir üçgenin kenarına peynirli harcınızdan koyun ve sigara böreği yapar gibi sarın. Sonra oluşan bu ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin. Tepsiye yerleştirip fırınınız ısınana kadar bekletin ve sıcak fırında (180 derece) üstü kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun..

1 yorum:

Alime dedi ki...
25 Ağustos 2009 18:12

Bu lezzeti şahsen tattım inanılmaz güzeldi..

Yorum Gönder