İkindi çayları için doyurucu ve lezzetli bir seçenek.. ( Krepleri annem yaptı, biz de afiyetle yedik. Ayrıca Afyon’da Kaygana denildiğini de özellikle belirtmemi istedi.)
Krep malzemeleri:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak yoğurt (sulu)
½ paket kabartma tozu
½ paket soda
Bir fiske tuz
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Akışkan bir kıvam elde edene kadar un ekleyin. Çok az yağ koyduğunuz teflon tavaya bir kepçe karışımdan koyup kızartın. Servis esnasında bal, reçel, marmelat, peynir, zeytin kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Limonlu Çörek
3 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder