ÇİKOLATALI CHEESECAKE

http://cafefernando.com/turkce/?p=144 adresindeki muhteşem cheesecake. Daha önce böyle güzel, bu kadar lezzetli bir cheesecake yemedim. Tarif için http://cafefernando.com/turkce/ çok teşekkür ediyorum.
Bir teşekkür de Alime'ye.. Bizi bu güzel lezzetle tanıştırdığı için..

Malzemeler:

Taban için:

1 su bardağı un

1/4 su bardağı (40 gram) badem (kabuksuz)

1/8 çay kaşığı tuz

1/4 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı (7 gram) hindistan cevizi

1 yumurtanın sarısı

75 gram tereyağı, soğuk

Cheesecake için:

750 gram labne peynir (süzülmüş ağırlık)

320 gram bitter çikolata (%70 kakao oranı), eritilip soğutulmuş

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilya kullandım)

1/8 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı mısır nişastası

Yapılışı

Öncelikle tabanı hazırlamak için kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. Rondoya önce bademleri koyup iyice çekin, sonra un, tuz, şeker , hindistan cevizini ekleyerek tekrar çekin.

Küçük küplere kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip yine çekin ve en son yumurta sarısını ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırıp kalıbınızın tabanına yerleştirin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Hamurunuz buzdolabında iken labne peynirinin suyunun süzülmesi için bir süzgece alın ve kullanma sırası gelinceye kadar bekletin.

30 dakika beklettiğiniz hamurunuzu önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

Süzülmüş peyniri çırpma kabınıza alarak çırpın ve şekeri ekleyin. Yumurtaları da tek tek ekleyerek çırpın. Sonra sırasıyla vanilya, tuz, ve mısır nişastasını ilave edin. En son eritilmiş ve soğumuş çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın. Karışımı birkaç kez tezgaha vurup içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayıp kalıbınıza boşaltın.

170 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 1 saat pişirin.

Cheesecake oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyip buzdolabına alın. Ertesi gün servise hazır.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder