ZENCEFİLLİ KURABİYE


Zencefili çook önce yaptığım havuçlu bir kekte kullanmıştım, ama tadı çok farkedilmiyordu. Kokusundan çok hoşlanmasam da yararlı olması nedeniyle bu kez, içinde kendini belli eden bir tarif denemek istedim ve Hanimiş 'in kurabiyelerini denemeye karar verdim. İçinde pekmez de olması ayrıca bir artısı.. Yalnızca kullanılan şeker miktarı sanki birazcık azaltılmalı gibi..

Malzemeler: (32 adet kurabiyem oldu)

170 gram tereyağı
225 gram tozşeker (1 bardak)
1 yumurta
60 ml pekmez (1/4 bardak)
220 gram un (2 bardak)
1 yemek kaşığı toz zencefil (ben silme 1 kaşık kullandım)
1 tatlı kaşığı tarçın(silme)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu ( 1 paket kullandım)
½ çay kaşığı tuz
Üzeri için:Toz şeker

Yapılışı:

Tereyağı ve şekeri bir kaba alarak çırpın. Yumurta ve pekmezi ilave edin. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri ( zencefil, tuz, un ve kabartma tozu ) karıştırın ve sıvı karışımın içine dökerek hamurunuzu oluşturun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve toz şekere bulayarak yaklaşık 5 cm aralıklarla tepsinize yerleştirin.. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırınınızda 8-10 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun..

3 yorum:

derya dedi ki...
3 Aralık 2009 07:46

Yasemincim miss gibi zencefil kokusu ellerine sağlık öpüyorum...

disal dedi ki...
3 Aralık 2009 15:04

canım ellerine sağlık..bende yaparım diye zencefil aldım ama daha hiç bişeyde kullanmadım...

ellerine sağlık..görüntüsü harika..

Adsız dedi ki...
3 Aralık 2009 21:43

bu kurabiyenin tadı için her şey güzel bir şey dışında üzerine ekilen şeker.şekersiz daha iyi olabilir.lokmalar çiğnenirken hoş olmuyor
zencefilin vücut savunma sistemini güçlendirdiği biliniyor. sağlıklı bir besin.sıradan kurabiyeler yerine tüketilmesi yararlı.

Yorum Gönder