İNCİRLİ PASTA


Tarifini Portakal Ağacı'ndan aldığım nefis bir pasta, aslında tarifin adı 'tatlı' olarak geçiyor ama bence tatlıdan çok bir pasta.. Tarif hakkında okuduğum yorumlar o kadar güzeldi ki, mutlaka denemeliyim dedim ve iyi ki denemişim, tadını gerçekten çok beğendim. Bence mutlaka en az bir gün önceden yapılıp buzdolabında bekletilmeli, çünkü ikinci gün tadı çok daha güzeldi, ve üçüncü gün bile tadını koruyordu. Özellikle misafirler için önceden yapılabilir, böylece son günün o telaşı biraz da olsa azaltılabilir.

Tarifi 50. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için sevgili Nurşen'e gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:

Kek için:

6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı nescafe

Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi için:

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

5 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 poşet toz krem şanti


Yapılışı:

Keki hazırlamak için önce incirleri küçük küpler halinde kesin ve ılık suda bekletin. Sonra yumurtalar ve şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip biraz karıştırın, en son ceviz içi ve dibe çökmemesi için unlayarak incirleri ekleyin ve biraz daha karıştırın. Hazır olan karışımı yağlanmış kare borcama alın ve önceden 160 derecede ısınmış fırınınızda yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Kekiniz pişerken krem şanti ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. (benim muhallebim biraz sorunlu oldu, içindeki unlar topaklaştı ve blender kullanmak zorunda kaldım, piştiğinde biraz fazla sulu gibi görünüyordu ama krem şantiyi ekleyip bekleyince kıvamı düzeldi). Ocaktan almadan hemen önce tereyağını ekleyin ve karıştırın, ocaktan aldıktan 5 dakika sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.

Kekiniz fırından çıktıktan 5 dakika sonra su, nescafe ve şekeri karıştırarak kekin üzerine dökün. 5 dakika daha bekleyip muhallebiyi de üzerine yayın ve en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servisini yapın..

Afiyet olsun..

9 yorum:

nurşen dedi ki...
28 Aralık 2009 17:40

Selamlar arkadaşım,mutlu bir hafta geçirmeni dilerim,Tarifin yayında,Ellerine sağlık.
Sevgiler

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...
28 Aralık 2009 18:31

Ellerinize sağlık.Kuru incir,kayısı,v.s. hem sağlıklı,hem lezzetli.Pastanız çok güzel görünüyor.

kalpkurabiye dedi ki...
29 Aralık 2009 10:15

ellerinize sağlıkk çok güzel görünüyor çok beğendimmmmmm:) hem sağlıklı hem leziz:)

sarı mutfak-hande dedi ki...
29 Aralık 2009 11:31

sık sık yaparım enson geçen hafta misafirlerimiz için yaptım harika oluyor ellerinize sağlık sizinkide çok güzel olmuş
sevgiler

misketlimonu dedi ki...
30 Aralık 2009 10:47

Benim de en sevdiğim portakalağacı tariflerindendir. Çok nefis oluyor gerçekten. Üzerindeki tarçın deseni çok şirin olmuş. Ellerine sağlık Yasemin.

nurşen dedi ki...
30 Aralık 2009 17:35

2009 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2010 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel günler, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

derya dedi ki...
31 Aralık 2009 14:56

Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle..Mutlu Yıllar...

mavi ruyam dedi ki...
21 Aralık 2011 22:15

çok severim incir'i ve kahveyi, muhtesem görünüyor, ellerine saglik canim :)

Adsız dedi ki...
21 Nisan 2012 15:35

ßen 14 yaşımdayım annem ßir arkdaşıında yemiş ve ßende tarifni ßularak yaptım qerçekten süper ßir tatlı ßrz zahmetli oLsada qzL. ßir tatlı


HeRKese TaVsiye eDiorum...!
<3

ca'nsu <3

Yorum Gönder