KREMALI İRMİK TATLISI


Farklı ölçüler kullanarak olsa da hemen herkesin yaptığı, hafif ve çok leziz bir tatlı irmik tatlısı.. Benim de sevdiğim ve sık sık yaptığım bu tatlıyı bu kez krema kullanarak denedim ve gerçekten çok hoşuma giden bir tat çıktı ortaya.. Yapımının pratikliği ve garanti tadıyla, özellikle ani misafirleriniz için kurtarıcı ve şık sunumlu bir tarif..

Tarifimi 54. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için http://hayattanazicik.blogspot.com/ a gönderiyor ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum..

Malzemeler:

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krema

Yapılışı:

Tencereye süt, irmik ve şekeri koyun, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin, kaynayınca içine kremayı ilave edin. Yoğunlaşıp kıvamını buluncaya kadar ( yaklaşık 5 dakika ) pişirin ve vanilyayı ilave edip ocağın altını kapatın. Su veya sütle ıslattığınız kalıbınıza boşaltın. Soğuduktan sonra ters çevirerek servis yapabilirsiniz.

Bu tatlı için değişik alternatifler de var. Karışımın yarısını kalıbınıza döktükten sonra arasına rondoda çekilmiş kakaolu bisküvi, muz yerleştirip kalan karışımı üzerine dökebilirsiniz. Ya da karışımı ikiye ayırıp yarısına kakao veya çikolata ekleyip iki renkli olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

7 yorum:

umutluhayat dedi ki...
18 Şubat 2010 00:49

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.aslında bende bugün ablama hediye slikon kalıp aldım.aynı böyle yıldız şeklinde.acaba sizinkide mi slikon kalıplardan

Hayattan Azıcık dedi ki...
18 Şubat 2010 01:29

25 Numara ile ekledim güzel tarifinizi. Ellerinize sağlık katılım için teşekkürler. Sevgiyle Kalın...

susamcorekotuFeriha dedi ki...
18 Şubat 2010 02:04

tablo gibi görüntü, yemede sadece seyret olmuş şifa olsun

Unknown dedi ki...
18 Şubat 2010 09:28

Krema ne kadar güzel lezzet veriyor sütlü tatlılara. Ben de sütlaçta çok seviyorum. Çok ama çok şık bir tatlı olmuş Yasemin. Ellerine sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...
18 Şubat 2010 09:56

kremalı hiç denemedim harika bir sunum olmuş ellerine sağlık canım

kalpkurabiye dedi ki...
18 Şubat 2010 10:29

yaseminciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor tatlınn:) yemelik değil seyirlik:))

Zencefil ve Tarçın dedi ki...
16 Ekim 2010 21:20

harika bir sunum, ellerine sağlık...

Yorum Gönder