ÇİKOLATALI PUDİNG


Uzun süre önce keşfettiğim bu tatlı sevgili Zinnur'a ait.. Tadı gerçekten harika, en azından benim için öyle.. Çok kısa sürede hazırlanabiliyor, 4 - 5 gün kadar buzdolabında tadını ve kıvamını kaybetmeden kalabiliyor. İsterseniz puding olarak kullanabiliyorsunuz, isterseniz pasta kreması olarak.. Çok fonksiyonlu yani:)

Malzemeler:

2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 su bardağı krema
1 + 1/4 su bardağı süt
2 büyük yumurta
1 + 1/4 su bardağı damla çikolata (80 gram yoğun kakaolu portakal aromalı bitter çikolata kullandım)
1 paket vanilya

Yapılışı:

Nişasta, tuz, şeker ve kakaoyu ağır tabanlı bir tencereye koyup karıştırın. Süt, krema ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın ve ocağa alın. Biraz ısınınca içine küçük parçalar halindeki çikolatayı ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın, vanilyayı ilave edip ocaktan alın. (yaklaşık 7 - 8 dakika) Tencerenizi içi buzlu suyla dolu olan başka bir tencerenin içine oturtun ve soğuyana kadar sürekli karıştırın. ( Bu işlem pudingin kabuk tutmadan soğuması için yapılıyor) Sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder