DESENLİ İSVİÇRE RULOSU


Dünyanın En Güzel Tatlıları kitabından, görünüşüyle çok hoşuma giden bir tarif.. Görünüşü güzel, tadı hoş bir kek..Yalnız yaparken aklımda nasıl bir şey canlandırdıysam; yedikten sonra 'ee, normal bir kek işte' dediğim bir kek oldu. Bunda umduğum yumuşaklığı bulamamış olmam da bir etken tabi ki.. Sanırım pandispanyayı biraz fazla pişirdim.. Bir de kremasında eritilmiş çikolata, ya da nutella falan olsa bence çok daha lezzetli bir kek olurdu..

Malzemeler:

1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
25 gram rendelenmiş sütlü/bitter çikolata
25 gram rendelenmiş beyaz çikolata
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker

Dolgu malzemesi için:

6 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1/2 tatlı kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz


Yapılışı:

Unun yarısı ve kakaoyu bir kaseye alın, sütlü çikolata rendesini ekleyip karıştırın. Unun diğer yarısını ve beyaz çikolata rendesini de ayrı bir kasede karıştırın. Şeker ve yumurtaları ısıya dayanıklı bir kapta biraz çırpın, sonra kabınızı içinde kaynar su bulunan başka bir kabın içine koyup koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Bu karışımın yarısın beyaz çikolatalı karışıma, yarısını sütlü çikolatalı karışıma dökün, birer yemek kaşığı kaynar su ilave ederek yumuşak bir karışım elde edin. 30 x 20 ebatında, yağlı kağıt serdiğiniz bir kalıba iki karışımı dönüşümlü olarak dökün, ve önceden 180 ( kitapta 200 diyor ama bu ısı benim fırınım için fazla) derecede ısıttığınız fırınınızda 12 - 15 dakika ya da sertleşene kadar pişirin. Gerekiyorsa kenarlarını keserek düzgün bir dikdörtgen oluşturun, nemli bir mutfak havlusuyla rulo şeklinde sarın. Kekiniz soğurken kremayı hazırlayın. Ceviz dışındaki tüm malzemeleri pürüzsüzleşinceye kadar iyice çırpın ve en son cevizleri ekleyip karıştırın. Kekinizi açın, kremayı tüm yüzeye sürüp rulo yapın.

Afiyet olsun..

5 yorum:

Unknown dedi ki...
6 Şubat 2010 11:41

Canim sevgiler almanyadan ben usakliyim banaz ilcesinden blogunu daha öncede ziyaret etmistim ellerine emeklerine saglik canim hemserim sana iyi hafta sonu gecirmeni diliyorum sevgiler gülcandan

Gönülünce Lezzetler dedi ki...
6 Şubat 2010 18:39

Görüntü süper tadıda nefistir bence harikaa olmuş...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

oznurunelemekleri dedi ki...
7 Şubat 2010 17:30

ellerine saglik böyle nefis tariflerle kilo alıcazzzz:))) sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...
8 Şubat 2010 15:51

çok beğendimm kesinlikle deneyeceğim ellerinize sağlıkkk

GÜLSÜM dedi ki...
10 Şubat 2010 12:03

DENİZLİLİ HEMŞERİM BENDE KALEDENİM... TANIŞTIĞIMIZA MEMNUN OLDUM... TARİF HARİKA GÖRÜNÜYOR...

Yorum Gönder