SICAK TAHİN HELVASI


Aslında bu aralar ben de pek çok kişi gibi GDO ya takılmış durumdayım. Anlatılanlara, okuduklarıma, izlediklerime inanmak istemiyorum. Bu kadar da olamaz, bu kadarını yapamazlar diyorum ama.. Neler yapılabileceğini tahmin bile edemeyiz diyor uzmanlar .. Ne kadar ürkütücü bir cümle.. Özellikle çocuklarımızın geleceğini düşününce daha da bir korkunç hale geliyor bu cümle.. Ama bu kadar üzerine gidilirken bu konunun, bu kadar çok insan uğraşırken böyle büyük bir hatanın düzeltilmesi için, bir ümit ışığı görüyorum.. Umarım bu kadar çaba boşa gitmez..

Şimdi gelelim helvamıza.. Balık üstüne yenebilecek tek tatlı bence.. Aslında daha ince olması gerekiyordu, benim helvalarım biraz kalın oldu ama tadı harikaydı.. Ölçüleri biraz değiştirmiş olsam da tarif Müge'den..

Malzemeler:

500 gram helva
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 limonun suyu

Yapılışı:

Helva, süt, tereyağı ve limon suyunu geniş bir kapta iyice ezin. Fırına dayanıklı kaselere 1 cm kalınlığında paylaştırın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 5- 6 dakika pişirin, sonra ızgara bölümüne alın ve 5- 6 dakika da orada üzerlerinin kızarmasını sağlayın. Servisi helvalarınız sıcakken yapın..

Afiyet olsun..

6 yorum:

Unknown dedi ki...
5 Kasım 2009 23:27

Canım ellerine sağlık ben süt koymadan yapıyordum böylede deniyim öpüyorum...

serinmavi dedi ki...
5 Kasım 2009 23:40

Eline sağlık canım,çok leziz görünüyor...

Selamlar...

Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...
6 Kasım 2009 10:59

nefis olur bencede balık üstüne yenen en güzel tatlı ellerine sağlık cnm
mutlubir hafasonu dilerim

Unknown dedi ki...
6 Kasım 2009 15:20

Gerçekten balığın arkasından yenecek daha güzel bir tatlı düşünemiyorum. Ben süt yerine portakal suyu ile yapmıştım o da nefis oluyor. Ellerine sağlık Yasemin.

yasemincelezzetler dedi ki...
6 Kasım 2009 18:26

sevgili derya, serinmavi, hande ve misketlimonu yorumlarınız için teşekkürler.. bu şekliylede çok seviyorum ama mutlaka portakal suyuyla da deneyeceğim.. eminim çok lezzetli olacaktır..

perilermutfakta dedi ki...
7 Kasım 2009 01:19

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Sevgiler

Yorum Gönder