FIRIN POŞETİNDE SOMON


Tarifimi TuzBİBER Yemek Tarifleri Etkinliği'ne gönderiyor arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Pazar akşamı için levrek yapmayı planlamıştık ama Servet'in (eşimin kardeşi, yani kardeşim) canı somon yemek isteyince biz de aldığımız 3 levreğin ikisini buzluğa atıp 1 levrek (ben somon çok sevmiyorum ) + somon yaptık. Eşimin çoook büyük yardımı oldu ( bundan sonra devamını diliyorum çünkü bana hiiiç yardımcı olmaz normalde:)) ,ve çok büyük bir teşekkürü haketti:)

Malzemeler:

1 kg somon ( Somon oldukça büyük olduğu için 3 parçaya ayırıp 3 fırın poşetinde pişirdik)
2 soğan
5-6 diş sarımsak (ezilmiş)
1 limonun suyu
Biberiye
Defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı:

Geniş bir kase içine koyduğunuz somonun üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Sonra limon suyu (aslında balığa limon konulmaz diyenler de var, ama biz limonlu tercih ediyoruz), sarımsak, tuz, karabiber, defne yaprağı ve biberiye ekleyin ve bu sosun içinde balığınızı bir süre bekletin. Arada balığınızı çevirin ki sos her yerine eşit dağılsın. İçini unlayıp hazırladığınız fırın poşetinin içine balığınızı yerleştirin (eşim çok sevdiği için biz bütün soğan da koyduk poşetin içine), 200 derecede ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 1 saat pişirin. (İsterseniz iri küpler şeklinde doğradığınız patatesleri de poşete koyabilirsiniz ama ben patateste balık kokusundan hoşlanmadığım için patateslerimi ayrı bir tepside pişirdim.)

Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...
3 Aralık 2009 21:52

somon balığını ilk defa yedim beğenmedim.tarif somon dışında bir balıkla yapılırsa eminim mükemmel olur.yapılış şekli somonun kötü tadını kapatmaya çalışsada pek başarılı olamamış.
bu arada hamsili pilav tarifi istiyoruz hörmetler.

Adsız dedi ki...
27 Mayıs 2010 13:11

somon sevmeyen olmaz.

Yorum Gönder