ELMA TEPESİ KEKİ


Bir süre önce yemekbiz mail grubunda adı oldukça sık geçmiş, ben de çok merak edip hemen denemiştim, sonrasında da sık sık yaptım ama nedense bir süredir hiç yapmadığımı farkettim.. Halbuki tadan herkesten tam not alan oldukça lezzetli bir kek.. Tarçın ve elma ikilisinden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin. Fırından çıktığında üstü çıtır çıtır, kırılgan, içi ise yumuşacık oluyor, ertesi gün tadından bir şey kaybetmiyor sadece üst kısmı yumuşamış oluyor. Tarifin orjinali için buraya bakabilirsiniz..

Tarifimi 48. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için http://elzemhobby.blogspot.com/ a gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum..

A Malzemeleri:

2 bardak şeker ( ben 1.5 bardak kullandım)

1/2 bardak sıvı yağ

2 yumurta

4 bardak, ufak kup halinde doğranmış mayhoş elma

B Malzemeleri:

2 bardak un

1 fiske tuz

2 tatlı kasığı tarçın (1.5 tatlı kaşığı kullandım)

1 tatlı kaşığı muskat

2 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı:

İlk olarak şeker, yumurta ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Başka bir kapta da un, tuz, tarçın, muskat ve karbonatı karıştırın. Sonra sıvı ve kuru malzemeleri birleştirip elmaları ekleyin. Karıştırıp önceden yağlayıp hazırladığınız büyük boy kare borcama dökün ve 175 derecede ısıttığınız fırınınızda pişirin. ( Benim kekim 45 dakikada pişti. )

Afiyet olsun..

2 yorum:

Unknown dedi ki...
23 Kasım 2009 12:31

Teşekkür ediyorum elinize-yüreğinize sağlık.Tekrar görüşmek üzere..

Gokce dedi ki...
25 Kasım 2009 15:19

Yasemin merhaba,
sayfanı bugün gördüm, ve izlemeye almak istiyorum ama bir türlü bulamadım, lütfen izleyici kısmı vs.. eklermisin, yada bana yol gösterirmisin, gokcearpad@gmail.com

Yorum Gönder