DULCE DE LECHE & PUDİNGLİ PASTA


Tarifimi Pembe Tatlar'ın düzenlediği Bisküvili Pastalar etkinliğine gönderiyor ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum..

Bu tarif için uzun zamandır denemek istediğim dulce de leche ve tadını çok beğendiğim çikolatalı puding kullandım. Dulce de leche için uygun sıfat sanırım mükemmel.. O kadar çok beğendim ki tadını anlatamam.. Karamel tadını seviyorsanız mutlaka sizin de beğeneceğinizi tahmin ediyorum.. Tarifini Cafe Fernando 'dan aldım, pudingle birleştirme fikrini de.. Çikolatalı puding tarifi ise Bizim Pastane'den.. Onun da tadı harika.. İki mükemmel lezzet birleşince, ortaya çoook güzel bir tat çıktı.. Bisküvilerin hafifliğiyle tatlının o biraz ağır tadı çok uyum sağladı.. (dulce de leche ve çikolatalı pudingin fotoğraflı tariflerini de en kısa zamanda yayımlayacağım)

Malzemeler:

2 paket bisküvi

Dulce de leche için:

2 litre tam yağlı süt
2.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat

Çikolatalı Puding için:

2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 su bardağı krema
1 + 1/4 su bardağı süt
2 büyük yumurta
1 + 1/4 su bardağı damla çikolata (80 gram yoğun kakaolu portakal aromalı bitter çikolata kullandım)
1 paket vanilya

Yapılışı:

Aslında ben bu pastayı 2 günde yaptım. 1. günün akşamı dulce de leche hazırladım, ertesi gün pastamı tamamladım. Çünkü 4 saatte hazır olabildi kendileri..

2 litre tam yağlı sütü ocağa koyup, şekeri ilave edin.. Şeker eriyince içine 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı karbonatı ilave edin ve ocağınızın en kısık ayarında ilk bir saat sürekli karıştırın. Sonra yine sürekli kontrol ederek hazır olana kadar karıştırın. (ben sürekli karıştırmadım, sık sık gidip kontrol ettim) Normalde 2-3 saatte istenilen renk ve kıvamı bulacağı yazıyordu ama ben tam 4 saat bekledim o kıvamı bulabilmek için.. Ama sonuç kesinlikle beklemeye değer..

Çikolatalı puding için ise nişasta, tuz, şeker ve kakaoyu ağır tabanlı bir tencerede karıştırın. Süt, krema ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın ve ocağa alın. Biraz ısınınca içine küçük parçalar halindeki çikolatayı ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın, vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Tencerenizi içi buzlu suyla dolu olan başka bir tencerenin içine oturtun ve soğuyana kadar sürekli karıştırın. (ben bisküvilerde kullanacağım kadarını tam soğumadan başka bir kaba alıp dulce de leche ile karıştırdım)

Ben hazırladığım dulce de leche ve pudingin tamamını kullanmadım, başka planlarım için ayırdım. Göz kararı dulce de leche ve pudingi karıştırıp bisküvilerin bir yüzüne bu karışımdan sürün ve bisküvilerinizi dik olarak birbirine yapıştırın, bu işlem bitince kalan karışımı bisküvilerin üzerine sıvayın.. Bir gece buzdolabında dinlendirip ertesi günü servisini yapabilirsiniz..

Afiyet olsun..

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...
14 Kasım 2009 22:46

Merhabalar...

Pasta harika gözüküyor ellerinize sağlık...

Katılım için çok tşkr ediyorum
Mutlu pazarlar...

Adsız dedi ki...
15 Kasım 2009 10:08

Canım , ellerine sağlık,mükemmel görünüyor :)(Elif76)

Yorum Gönder