DULCE DE LECHE


Bir önceki yazımda yapımını anlatmış olsam da fotoğrafı ile birlikte tekrar vermek istiyorum bu nefis tatlının tarifini.. Sırf ara kreması olarak kullanmak için makaron yapmak istiyorum, dolgu kreması olarak kullanmak için tart yapmak istiyorum, pastamda krema olsun istiyorum.. O kadar çok sevdim ki, her yaptığım kekte, kurabiyede kullanmak istiyorum, bakalım ne kadarını gerçekleştirebileceğim..
Orjinal tarif Cafe Fernando'ya ait..
Malzemeler:

2 litre tam yağlı süt
2.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Süt ve şekeri bir tencereye koyup ocağın üzerine yerleştirin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın sonra vanilya ve karbonatı ekleyin. Ben yaparken olmadı ama karbonat eklendiğinde süt kabarabiliyormuş, bu yüzden bu aşamada dikkatli olmak lazım..İlk 1 saat sürekli karıştırılması gerekiyormuş ama ben sık aralıklarla gidip karıştırdım. İlk bir saatin sonunda rengi hafif değişmeye başlıyor, ikinci saatin sonunda daha koyu bir renk alıyor. Normalde 2 - 3 saatte hazır oluyormuş ama benim yine öyle olmadı. Üçüncü saatin sonunda karamel rengini almaya başladı ama dördüncü saatin sonuna kadar kıvamı tam olmadı. Aslında dördüncü saatin sonunda bile kıvamı oldukça akışkan görünüyordu, ama artık saat gece yarısı 2 yi gösteriyordu ve benim çok uykum gelmişti bu yüzden bir kaşıkla tencereden biraz aldım azıcık soğumasını bekleyip tadına baktım, hımmmm tadı muhteşemdi, kıvamı da tenceredeki halinden daha koyuydu. Ben de ocağı kapattım ve biraz soğumasını bekleyip cam kavanoza koydum. Sabah kontrol ettiğimde kıvamı, internette gördüğüm fotoğraflardaki gibiydi.. İyi ki 4 saati geçirmemişim..

Afiyet olsun..

5 yorum:

Disalce dedi ki...
17 Kasım 2009 13:09

ellerine sağlık..daha denemedim ama bende merak ediyorum tadını..ellerine sağlık..

sarımutfak-hande dedi ki...
17 Kasım 2009 14:15

ımmm merak ettim
ellerine sağlık isteklerinide en kısa zamanda yaparsın inşallah

leyya dedi ki...
17 Kasım 2009 22:49

mmm yalnız uyarmış olayım.bağımlılık yapıyor.bir dost:))

Unknown dedi ki...
18 Kasım 2009 16:00

ellerinize saglik olsun,
çok merak ettim bu tarifi,
en kisa zamanda deneyecegim,
sevgiyle kalin...

Adsız dedi ki...
3 Aralık 2009 21:34

yemekte tereddüt ettim önce 1 hafta erteleyerek yedim.MUKEMMEL tek kelimeyle.tadını tarif edebileceğim hiç bir tatlıya benzemiyor.görüntüsüne sakın aldanmayın
eline sağlık abla

Yorum Gönder