FINDIKLI ÜZÜMLÜ KEK

Uzun zamandır ovaleks kullanarak kek yapmak istiyordum. Aslında katkı maddesi kullanmaktan kaçınıyorum ama ovaleks hakkında yaptığım araştırmada keke süngerimsi bir doku kazandırmasının dışında bir bilgi bulamadım. Tüm pastanelerde kullanıldığına göre vardır bir hikmeti deyip kullandım ve gerçekten kekimin çok güzel, yumuşacık bir dokusu oldu. Her defasında olmasa da belki arada bir kullanılabilir diye düşünüyorum. Ovaleksi aldığım yer kek, pandispanya ve kurabiyelerde 1 tatlı kaşığı kullanılacağını, her türlü tarife eklenebileceğini söyledi. Ben de klasik kek malzemeleri, üzüm ve fındık kullanarak yaptım kekimi.

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 bardak şeker
1 tatlı kaşığı ovaleks (ben daha az kullandım)
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak fındık (biraz irice )
1 bardak üzüm (ılık suda bekletilmiş, süzülüp kurutulmuş)

Yapılışı:
İlk olarak şeker ve yumurtaları iyice beyazlaşıp yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Sonra ovaleksi ekleyin. (aslında ovaleks hangi aşamada eklenecek bilmiyorum. Ama benim kullandığım ovaleks macun kıvamındaydı, ya iyi karışmazsa diye bu aşamada eklemeye karar verdim. Sanırım bir de köpük şeklinde ve toz halde bulunuyor ovaleks , belki onlar unla birlikte ekleniyor olabilir.) Sıvıyağ ve sütü de ekleyip azıcık daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. En son üzüm ve fındıkları da ekleyip bir kez daha karıştırın ve önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. (ben bu kez kalıbımı unlamadım, yağladıktan sonra ezilmiş fındık serpiştirdim.) 170 derecede ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 45 dakika pişirin. (süreler her fırında farklı olabiliyor, dikkatli olun)
Afiyet olsun..

8 yorum:

Unknown dedi ki...
27 Eylül 2009 14:18

Canım enfes bir kek ellerine sağlık öpüyorum...

Unknown dedi ki...
27 Eylül 2009 14:38

CANIM OVALEKS NE ÇOK MERAK ETTİM ÖPÜYORUM...

kizilciksurubu dedi ki...
27 Eylül 2009 16:58

Harika görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

yasemincelezzetler dedi ki...
27 Eylül 2009 23:52

derya teşekkür ederim. Ovaleks pandispanya ve keklere süngerimsi ve yumuşak bir doku verip, geç bayatlamasını sağlayan macun gibi bir madde..Bildiğim kadarıyla tüm pastanelerde kek, pasta yapımında kullanılıyor..
kizilciksurubu teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...
28 Eylül 2009 17:28

canim ellerine saglik
kekin harika gorunuyor gercektende

bende bir defa ovaleks kullanmistim kekimde ama miktarini fazla kacirinca ( bir yemek kasigi ) kek deyil tuhaf bisey cikti ortaya


OVALEKS KULLANIRKEN COK DIKKATLI OLUNMASI GERCEKIYOR
BUNU DA BURADAN BELIRTMEK ISTEDIM

ÖPÜY CANIM

www.yenitadlar.blogcu.com

yasemincelezzetler dedi ki...
28 Eylül 2009 19:27

Çok teşekkür ederim Nurcan.. Ovaleks konusunda yaptığın açıklama için ayrıca teşekkürler..

Adsız dedi ki...
18 Ekim 2009 01:40

merhaba hemşerim ben de afyonluyum. size bir tavsiyede bulunacağım kekin içine unu kattıktan sonra yarım limon suyu içine bir çay kaşığı karbonat katarsanız bakın nasıl sünger gibi bir keke sahip olursunuz kesinlikle kullanmayın başka bir madde ovaleks i iyi araştırınnn.sibel

yasemincelezzetler dedi ki...
18 Ekim 2009 23:01

merhaba sibel, yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. ovaleksi biraz araştırdım aslında, zararlı bir etkisi yazmıyordu, ama açıkçası çok da içim rahat kullanmıyordum. bu akşam sizin tavsiyeniz üzerine limon suyu ve karbonat kullandım kekimde, sonuç gayet güzel.. yarın yayınlamaya çalışacağım.. tekrar teşekkürler..

Yorum Gönder