BADEMLİ KURABİYE

Badem tadını kurabiyede çok seviyorum, özellikle bademler un halinde değil de büyük parçalar şeklindeyse bayılıyorum.. Kavala kurabiyesi mesela, en sevdiğim kurabiyelerden biridir. Ama maalesef kavala kurabiyesiyle tam barış sağlayamadım. İlk yaptığımda çoook güzel olmuşlardı, sonra belki 5-6 kez daha denedim, ama ilk yaptıklarımın tadını hiç birinde yakalayamadım. Son yaptığımda başka bir tarif uyguladım, tadı fena değildi, bu kez de dokusu hiç hoşuma gitmedi. En kısa zamanda tekrar deneyeceğim, umarım buraya yazabileceğim kadar güzel olurlar. Gelelim bu kurabiyelere.. Badem tozu kullanarak yaptığım bu kurabiyelerin tadı hafif acıbadem kurabiyesini andırıyor, ama badem tozunu azaltıp yerine biraz un koysam sanki daha güzel olacaklar.. Tarifin sahibi http://beyazhanimelitarif.blogspot.com/search/label/kurabiyeler

Malzemeler:(24 adet kurabiye için)
Yaklaşık 3,5 su bardağı badem tozu (ben 3 bardak kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta akı
1 yemek kaşığı kakao (2 kaşık kullandım)
üstü için ayrıca pudra şekeri

Yapılışı:

Bir kapta badem tozu, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın. Üzerine yumurta aklarını ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve bir kaba koyduğunuz pudra şekerinde yuvarlayarak tepsinize yerleştirin. Küçük boy yuvarlak kalıp (ben çay bardağı kullandım, bardağın tabanında kabartma şeklinde bir daire vardı, mantar görünümünü o şekilde verdim) kullanarak mantar şekli verin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırınınızda 10-15 dakika pişirin. (ben 13 dakika pişirdim)
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder