ŞANS KURABİYESİ

Şans kurabiyesini belki duymuşsunuzdur. Kırdığınızda içinden fal çıkan bir kurabiye. Sanırım Çinlilere ait. Aslında orijinal şekli böyle değil, ben daha önce başka bir hamur işinde gördüğüm şekli vermeye çalıştım, ama istediğim gibi olmadı. En kısa zamanda tekrar deneyip başarılı olursam fotoğrafı değiştireceğim. Malzeme listesi http://ilkerinmutfagi.blogspot.com/2008/03/ans-kurabiyesi-fortune-cookies.html den. Şekil verme fikri Sofra dergisi Haziran sayısından..
Deneme amaçlı olduğu için 1/3 oranında azalttım malzemeleri. 5 tane kurabiyem olduJ

Malzemeler:

40 gr. tereyağ (15 gr kullandım)

3 yumurta akı (1 yumurta akı kullandım)

1 tutam tuz

60 gr. pudra şekeri (20 gr kullandım)

60 gr. un (20 gr kullandım)

Yapılışı:

Yumurta akını bir tutam tuzla üzerinde köpükler oluncaya kadar çırpın, tereyağını ekledikten sonra pudra şekeri ve unu ilave edip biraz daha karıştırın. Krep hamuru kıvamındaki hamurla yağlı kağıt üzerine daireler yapın.( İlk denememde biraz kalınca 4 daire yapmıştım, kolay şekil veremedim, 2. denememde daha ince 5 daire yaptım, şekil vermek sorun olmadı. 3. denememde malzemelerde değişiklik yaptım, sonuç hüsran ) Kurabiyeleri 175 derecede ısıttığınız fırında 4 – 5 dakika pişirip sıcakken şekil verin. Şekil verme esnasında içine fal, fındık, vs konulabilir ama ben sade yapıp üzerine erittiğim çikolatadan döktüm.

Bu kurabiyeyle birkaç deneme daha yapmak istiyorum. Hüsranla biten 3. denememe rağmen yine malzeme değişikliği yapıp tam olarak istediğim şekli oluşturmayı deneyeceğim.

Afiyet olsun..

1 yorum:

İlker Ergin dedi ki...
14 Ekim 2009 19:11

merhaba,çok iştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık.Yapımı zahmetli ama,tadı oldukça güzel...
Sevgiler....

Yorum Gönder