RÜZGAR TORBASI


Çok uzun süre önce bilgisayarıma kaydedip mutlaka denemeliyim dediğim ama nedense bir türlü fırsat bulup deneyemediğim bu tarifi bugün denedim ve çoook beğendim. Profiterol, ekler tarzı tatlıları seviyorsanız mutlaka deneyin. Yapımı basit ve tadı harika.. Tarif için http://sibelinkahvesi.blogspot.com/2006/03/windbeutel-rzgar-torbas.html ye çok teşekkürler..
Ben yarım ölçü yaptım ve 8 tane rüzgar torbam oldu. Size orjinal tarifi yazıyorum.
Malzemeler:
250 ml su
50 g tereyağı
150 g un
4 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Dolgusu: (ben farklı bir krema uyguladım. Siz orjinal kremsı için lütfen yukarıdaki linke tıklayın.
1 paket krema
6 kaşık pudra şekeri
Krema sertleştirici
(veya krem şanti ve süt)
Yapılışı:
Suyu ve tereyağını kullanacağınız tencereye koyun, kaynayınca ocaktan alın. Unu yavaş yavaş ilave ederken çırpma teliyle hızlı bir şekilde karıştırın. Tamamen karıştığına emin olunca yine ocağa koyun, 1 dakika daha karıştırın ve ılınmaya bırakın. Karışım ılıyınca yumurtaları tek tek ilave ederek yoğurun. Hamur yapışkan bir bulamaç kıvamını alınca soğumuş olan bu karışıma kabartma tozunu da ekleyin ve biraz daha yoğurun. Sonra hamurunuzu sıkma torbasına alarak tepsinize sıkın. (mandalina büyüklüğünde olsun ve yukarıya doğru spiral şeklinde sıkın diyor orjinal tarifte ) 180 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 30 dakika pişirin. (Fırına göre değişebiliyor süreler, ben 25 dakika pişirdim.) Üzerleri kızarıp piştiklerinde fırını kapatın ama rüzgar torbalarınız 10 dakika daha içerde kalsın. Siz de bu arada kremanızı hazırlayın. Kremayı pudra şekeriyle çırpın, ben yeteri kadar katı olmadığını düşündüğüm için krema sertleştirici de ilave ettim. Bir de kremanın içine küçük doğranmış meyve parçaları konulması gerekiyordu, ben unuttum koymayı. Muz, portakal, şeftali gibi meyveler koyabilirsiniz. Fırından çıkarıp soğumalarını beklediğiniz rüzgar torbalarını yatay olarak ikiye kesin (ben tamamen kesmedim ) ve kremanızdan koyup üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet olsun.. .

2 yorum:

hdidem95 dedi ki...
30 Ağustos 2009 23:50

bu tarz pastalarda kaç tane çıktığını yazmak çok güzel oluyor denemek isteyen bilir ona göre yapar veee nefisss olmuş ellerine sağlık ben bu tabağı alıp kaçsam:)) nasıl olur sevgiler

yasemincelezzetler dedi ki...
31 Ağustos 2009 00:14

Ne demek tabi alabilirsin:) teşekkürler..

Yorum Gönder