MUHALLEBİLİ KADAYIF

http://www.portakalagaci.com/oburcuk/stl_tatllar/ adresinde görüp denediğim ve tadan herkesten tam not alan bir tatlı..

Malzemeler:

300gr kadayıf

6 yemek kaşığı toz şeker

5 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı doğranmış ceviz

1kg süt

4 yemek kaşığı un ( tepeleme 2 kaşık kullandım )

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 türk kahvesi fincanı toz şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

1-2 parça damla sakızı

1 küçük paket krema

Yapılışı:

(Tarifte , kadayıfı birkaç saat derin dondurucuda beklettikten sonra kullanın diyordu. Ben kadayıfımı derin dondurucuya koydum, ama o gün fırsat bulup yapamadığım için birkaç gün dondurucuda kaldı. Dondurucudan alıp poşetin içinde kırdım ve gerçekten çok kolay kırıldılar.) Toz şeker ve tereyağı ilavesiyle buzlukta dondurup kırdığınız kadayıfları kızarana kadar kavurun. Kızarmaya başladıklarında irice kıydığınız cevizleri ilave edin. Bir süre daha kavurup soğumaya bırakın. ( Kadayıfları kavururken derin bir tencere seçmeniz i tavsiye ederim. Kızaran kadayıflar etrafa sıçrayabilir. )

Muhallebiyi hazırlamak için bir kaba un, nişasta, şeker ve yumurtayı koyun. Çırpıcı ile karıştırın, karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilya ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekerle un haline gelinceye kadar ezdiğiniz damla sakızını da ekleyin, bir-kaç kez karıştırıp ocağın altını kapatın. Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın.

Borcam tepsinin tabanına biraz muhallebi koyun. Üzerine kadayıfın yarısını serin. Kadayıfın üzerine muhallebinin tamamını ve en üste kalan kadayıfı yerleştirin.

( Üst kattaki kadayıfın çıtır çıtır olmasını isterseniz servisten hemen önce muhallebinin üzerine koyabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra muhallebi kadayıfı yumuşatıyor. Gerçi bence her iki hali de çok lezzetli idi.)

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder