ÇİKOLATALI MAKARON


Çoook severek yaptığım ve bayılarak yediğim bu harika makaronların tarifi tabi ki sevgili Zinnur'a ait. Tarif için tekrar teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

100 g pudra sekeri

50 g file badem (ben toz badem kullandım)

3 yemek kasigi (15 g) sekersiz kakao

2 adet oda sicakliginda yumurta aki

5 yemek kasigi (65 g) seker

Cikolatali Ganaj icin :

113 g kucuk parcalara kesilmis cikolata

1/2 bardak cig krema

2 yemek kasigi oda sicakliginda tereyağı

Yapılışı:

Tarifin detaylı anlatımı için lütfen tıklayın. Ben sanırım daha basit anlatacağım.

Kremayı hazırlamak için çiğ kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alın ve çikolata parçalarını ekleyin. Sürekli karıştırarak parlak, pürüzsüz bir görünüm elde edin ve biraz soğuyunca tereyağını ilave ederek biraz daha karıştırıp bir kenara alın.

Robotunuza badem tozunu, pudra şekerini ve kakaoyu koyup arada açıp kaşıkla havalandırarak uzunca bir süre çekin. Bu işlem bitince yumurta aklarınızı cam bir kaba alıp mikserle çırpın. ( cam kap kullanmaya başladıktan sonra makaronlarımda hayal kırıklığı yaşamıyorum. Aman maşallah diyeyim:) gerçi doğruluğunu bilmiyorum ama size de tavsiye ederim.) Kıvamlı bir hal almaya başlayınca şekeri azar azar ilave ederek yine çırpmaya devam edin. Yumurta akları sert bir kıvama gelince elekle bademli karışımın yarısını ekleyin. Spatula ile hafifçe karıştırıp, diğer yarısını da eleyin, ve katlama usulü ile yavaş yavaş karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize sıkma tüpünüzle yaklaşık 2 cm çapında yuvarlaklar sıkın. İçinde kalan hava kabarcıklarının çıkması için tepsinizi bir kaç kez sert bir şekilde yere vurun. Üzerleri hafif kuruyana kadar bekletin ve önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin. ( beni en zorlayan kısım bu pişirme aşaması, çünkü bir kaç dakika az pişirsem çok yumuşak, bir kaç dakika fazla pişirsem kuru oluyor, şimdi kendi fırınımda yaklaşık 7/8 dakika pişiriyorum ve istediğim gibi oluyor. ) Sakın sıcakken tepsiden almayın, azıcık soğudukltan sonra yavaşça alın ve artık sürülebilecek kıvama gelmiş olan kremanızdan bir dolu çay kaşığı alarak iki makaronu birbirine yapıştırın. ( ben krema biraz soğuyunca buzdolabına alıyorum.)

Afiyet olsun..

4 yorum:

Baharcicegi dedi ki...
31 Ağustos 2009 23:31

makaronlar nefis olmus,elinize saglik
sevgiler

yasemincelezzetler dedi ki...
31 Ağustos 2009 23:41

teşekkür ederim..

sarımutfak-hande dedi ki...
2 Eylül 2009 14:11

iade-i ziyarete geldim:):)
nefis olmuş cnm bunlar uzanıp birini alasım geldi
ellerine sağlık sevgiler

yasemincelezzetler dedi ki...
2 Eylül 2009 14:30

:) teşekkür ederim.

Yorum Gönder