ÇİKOLATALI KEK

Tarifini http://cafefernando.com/turkce/?p=393 adresinden aldığım ve bir hafta içinde iki kez denediğim bu kek tam çikolataseverlere göre..

Malzemeler:

2.5 su bardağı un

1/4 su bardağı kakao

1 çay kaşığı karbonat

3/4 çay kaşığı tuz

1/2 su bardağı kefir (veya süt) (ilk denememde kefir, ikinci denememde süt kullandım. Arada çok bariz bir fark olmasa da kefirli kekimin tadı biraz daha güzeldi.)

1/2 su bardağı krema

200 gram Toblerone sütlü çikolata, ince ince doğranmış (veya bitter çikolata) (100 gr Toblerone sütlü çikolata + 100 gr bitter çikolata kullandım.)

125 gram tereyağı + kalıbı yağlamak için az bir miktar daha

1 + 1/4 su bardağı şeker (1,5 bardak kullandım.)

4 yumurta + 1 yumurtanın beyazı ( 4 yumurta kullandım.)

1 çay kaşığı vanilya özütü ( 1 paket vanilya kullandım.)

Çikolata sosu için:

120 gram bitter çikolata , ince ince doğranmış

1/2 su bardağı krema

2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

İlk olarak kremayı kaynatmadan ısıtıp içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp süt /kefiri de ekleyin ve soğuması için buzdolabına koyun.
Oda ısısındaki tereyağını çırpma kabınıza alın, şekerle birlikte çırpın. Çırpmaya devam ederken yumurtaları tek tek ilave edin. Buzdolabında hafif soğumuş olan çikolatalı karışımı da ekleyip un, karbonat, kakao, tuz ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Çok az daha karıştırın ve önceden yağlayıp unlayıp hazırladığınız kek kalıbınıza dökün. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız kekiniz soğurken çikolata sosunu hazırlayın. Bunun için yine kremayı kaynamasına izin vermeden ısıtıp çikolataları ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını sağlayın. Oda ısısına gelmiş olan kekinizin üzerine dökün.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder