ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

Daha önce bir kaç kez deneyip çok beğendiğim bu kurabiyeleri bilgisayarımda kayıtlı 'favori tariflerimi ' gözden geçirirken görünce hemen kalkıp yaptım. Yeni tarifler bulup denemeyi çok sevdiğim için bazen -çok beğenmiş olmama rağmen arşivimdeki tarifleri gözardı edebiliyorum. Ancak bu kurabiyeleri bir kez daha tadınca kesinlikle daha sık yapmaya karar verdim. O kadar lezzetliler yani :) Tarifin orjinali burada . Aynı siteden çok beğendiğim bir kek tarifi de yakında gelecek. Kendisine bu güzel tarifler için çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

100 gr bitter çikolata

80 gr tereyağı

220 gram tozşeker

1 yumurta ( çırpılmış)

150 gram un

2 çorba kaşığı kakao

1/4 çay kaşığı karbonat

üzeri için 40 gr pudra şekeri ( ben 25 -30 gram kadar kullandım)

Yapılışı:

Çikolatayı kaynayan kettle üzerine yerleştirdiğiniz bir kabın içine küçük parçalar halinde koyun. ( benim benmari düzeneğim her zaman bu şekildedir. ) Erimeye başladıklarında küp küp kestiğiniz tereyağını da ilave edin ve karıştırın. Tamamen eridikten sonra soğutup metal bir kaba alın. ( tarifte öyle yazdığı için metal kaba aldım ama özel bir sebebi var mı bilmiyorum ) Şeker ve yumurtayı ekleyin, un, kakao ve karbonatı da eleyerek ilave edip karıştırın. Hazır olan hamurunuzu streç filme sarıp buzdolabına koyun ve 15 dakika bekletin.

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.( fırınların ısıları farklı olabiliyor, benim fırınım için 170 derece yeterli, ama orjinal tarifte 180 derece diyordu. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.) Hamurunuzu buzdolabından alın, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak pudra şekerinde yuvarlayın ve azıcık bastırark tepsinize aralıklı bir şekilde yerleştirin. 14- 15 dakika kadar pişirin. 15 dakika sonunda pişmediğini düşünüp süreyi uzatmayın, çünkü soğudukları zaman sertleşiyorlar. ( Ben daha önce bu hatayı yaptım ve kaya kadar sert, kesinlikle yenilemeyecek kurabiyelerim oldu.)

Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...
15 Ağustos 2009 20:04

biliyorum bu lezzeti harika oluyorrr

ellerine sağlık
sevgiler

yasemincelezzetler dedi ki...
28 Ağustos 2009 14:49

ben de çok severek yiyorum bu kurabiyeleri. teşekkürler..

Yorum Gönder