ÇİKOLATA KAPLI FISTIKLI KURABİYE

Bu muhteşem kurabiyeden daha önce Çikolatalı Bombe tarifimi verirken bahsetmiştim. İnanılmaz lezzetli bu kurabiyenin tarifi yine http://bizimpastane.blogspot.com/ dan. Hiç tereddütsüz, mutlaka deneyin diyebileceğim bir tad..
Ben tarifteki ara kat kremasını değiştirdim. Makinem olmadığı için de çikolata tavlama olayını basit bir yöntemle hallettim. Malzemeleri kendi yaptığım değişikliklere göre vereceğim. Orijinal tarif için http://bizimpastane.blogspot.com/2009/01/cikolata-kapli-fistikli-kurabiyeler.html adresine bakabilirsiniz.

Malzemeler

1/4 bardak seker

113 g (yaklasik 1 bardak) fistik mutfak robotunda ezme haline gelinceye kadar cekilmis olacak

1 yumurta aki

1/2 tatli kasigi vanilya

Fiskeyle tuz

120 g bitter cikolata, kucuk parcalara kesilmis olacak

60g sütlü çikolata

60g krema

Yapılışı

Önce ara kat kremasını hazırlayın ki kurabiyeler pişene kadar soğuyup kıvamını bulsun. Bunun için kremayı kaynamasına izin vermeden ısıtıp içine küçük parçalara ayırdığınız sütlü çikolatayı ekleyin. Homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırıp, biraz soğumasını bekledikten sonra buzdolabına koyun.

Kurabiyeyi hazırlamak için ise ezme haline getirdiğiniz fıstığın üzerine ¼ bardak şekeri ilave edip mikserle çırpın. Sonra yumurta akı, tuz ve vanilyayı da ilave edin. /Ben bu aşamada karışımın biraz katı olduğunu düşündüğüm için azıcık su ilave ettim.) Hazırladığınız bu karışımı sıkma tüpüne alarak tepsisye sıkın ve 175 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerin soğumasını beklerken küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı bir kaba koyarak kettle üzerine yerleştirin.. Eridikten sonra karıştırarak hafif soğumasını sağlayıp kenara alın.
Kurabiyeler soğuyunca buzdolabındaki ganajı çıkarın, iki kurabiyeyi bu ganajı kullanarak yapıştırıp tekrar buzdolabına koyun.
Kurabiyeler buzdoabında iken çikolatayı tekrar kettle üzerine alarak ısınmasını bekleyin ve sonra buzdolabından çıkardığınız kurabiyelerin üzerini kaplayın.
Çikolata donduğunda kurabiyeleriniz yenmeye hazır..
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder