AFYON LOKUMU

Değişik sitelerde Sadrazam Lokumu, Sultan Lokumu ve Afyon Lokumu isimleriyle gördüğüm bu tatlı için benim başlığım, Afyonlu olmam sebebiyle, tabi ki Afyon Lokumu oldu. Sütlü tatlılara has hafifliği ve lezzetiyle yine yaz için uygun bir tad.. Muhallebi tarifi ve iki rulo oluşturma fikri Portakal Ağacı sitesindeki Hindistan cevizli tavuk göğsü rulosuna yapılan bir yorumdan..

Muhallebi için:

125 gr tereyağı

1 su bardağı un

1 litre süt

1 bardak şeker

1 paket vanilya

1-2 parça damla sakızı

Krema için:

1 bardak süt

½ paket creme ole (çikolatalı)

½ paket krem şanti

Üst kaplaması için :

½ su bardağı hindistan cevizi

2-3 yemek kaşığı kakao

2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

125 gram tereyağı ve 1 bardak unu kavurun. 1litre sütü yavaş yavaş ekledikten sonra 1 bardak şekeri de ilave edip muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırın. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ve biraz toz şekerle birlikte tunç havanda toz haline getirdiğiniz damla sakızını ilave edip iyice karıştırın. Muhallebi soğurken 1 bardak süt, yarım paket creme ole ve yarım paket krem şantiyi çırparak kremayı hazırlayın. Büyük boy fırın tepsisinin tabanına streç film yerleştirin ve üzerini kakao, hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımıyla kaplayın. Soğuyan muhallebiyi yavaşça bu karışımın üzerine dökün. Muhallebinin üzerini de hazırladığınız krema ile kaplayın. Streç filmin her iki kenarından tutarak kaldırın böylece ortada iki tane rulo oluşturun. Üzerini streç filmle sarıp bir süre buzdolabında bekletin ve sonrasında tatlınız servise hazır..

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder